Hvordan få tid til trening del 3/4:

Woman laying on the floor after situps

I del 2/4 så vi på hvordan du kan gjennomføre oppvarmingen. I dag skal vi se på hoveddelen, altså selve treningen. Som tidligere sagt, bruker vi stuen, da det gjør at du mister minst mulig av tiden til reise. Derfor bruke vi også egenvekt, slik at kosten for trening holdes nede.


Hoveddelen består av 4 øvelser. Utfall, Pushups, Situps og Rygg hev.


Utfall: For å finne utgangsposisjonen, still deg med skulderbreddes avstand mellom føttene.

Ta et skritt frem med høyre foten, ta et skritt tilbake med venstre foten, slik at du har tærne på venstre foten i gulvet. Dette er utgangsposisjonen. Herfra skal venstre kne ned til gulvet. Pass på at kneet treffer gulvet kontrollert, og ikke smeller ned i gulvet. Dette fordi du over tid kan skade kneet, men også for at du skal få større utbytte av øvelsen. Med en gang kneet treffer gulvet skal du opp igjen. Dette gjør du 10 ganger på hvert ben, 3 runder.


Pushups: Her er det flere måter å gjennomføre øvelse. Vi tar for oss den varianten hvor du har armene langs kroppen. Her trener du triceps, skuldre og øvre del av ryggen. For å finne utgangsposisjonen, legg deg på magen. Legg hendene under skuldrene dine, og samle bena. Albuene skal ligge inntil kroppen, og hendene skal peke rett frem. Vi starter alltid på tærne og går heller ned på knærne om det blir for tungt. For å ta en pushups start med strake armer, senk deg ned til brystet treffer gulvet og press deg opp igjen. Det er viktig at ryggen og bena er strake. svaier du i ryggen får du ikke ønsket utbytte og trenger en pause. ta 10 pushups i 3 runder.


Situps: Legg deg på ryggen, strekk ut bena og la fingrene røre siden av hodet. Det er viktig at du ikke bruker hendene til å løfte hodet. For å gjennomføre i situps, flytter du føttene litt nærmere deg, slik at du får ca. 90 grader i knærne. bruk magemusklene til å løfte overkroppen opp fra gulvet. Når skulderbladene ikke lengre er i gulvet er du kommet høyt nok. Nå holder du denne posisjonen i ett sekund, før du senker deg helt ned igjen. Det er viktig at du slapper helt av i kroppen før du gjentar øvelsen. Det betyr at du skal slippe helt opp i musklene et lite øyeblikk for så å fortsette. Gjør også denne øvelsen 10 ganger i 3 runder.


Rygg hev: Legg deg på magen med strake ben. La fingrene røre ved haken. Dette er utgangsposisjonen din. Herfra skal du med strake ben og overkropp løfte ben og overkropp så høyt opp fra gulvet du klarer. Prøv samtidig å ha lik høyde på ben og overkropp. Dette er selvfølgelig vanskelig å kontrollere, men om du føler på det, så er du nok inne på noe. Gjør øvelsen 10 ganger i 3 runder.

Det er faktisk ikke vanskeligere enn dette. Skulle det bli for lett kan du alltids øke antall repetisjoner og antall runder (Set). Start pent og jobb deg rolig oppover. Det er viktigere å gjøre litt over lengre tid, enn å bite over masse og falle av.

8 comments

 • atepuvu

  ] Amoxicillin 500mg Capsules stt.vceo.dirt.no.vad.cy http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/

 • useulam
  Amoxicillin Online[/url] Amoxicillin 500 Mg Dosage xyp.sauu.dirt.no.tkf.fv http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/
 • ifoopajamebi
  500mg Capsules[/url] Buy Amoxicillin Online pjj.vpfg.dirt.no.bex.aw http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/
 • uxozonra
  Online[/url] Buy Amoxicillin pbo.wold.dirt.no.arm.fi http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/
 • eziyucafif
  No Prescription[/url] Amoxil owf.kksp.dirt.no.spg.fo http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/

Leave a comment