Hvilken idrett bør barn bedrive? 

Hvilken idrett bør barn bedrive? 

Dette er sikkert noe folk har tenkt. Og mange vil at ungen skal starte med det de drev med da de var yngre. Jeg har ikke barn, men har tenkt at den dagen jeg får barn, og barnet skal starte med en aktivitet, så må det bli det samme som jeg trente. Dette er det selvfølgelig mitt sneversynte jeg som har bestemt. 

Det er mange som sier at gutter burde starte med fotball og jenter med dans. Det er også mange som sier at jenter burde drive med kampsport, også mitt sneversynte jeg. Men det er noen som har rett oppi det hele. Det er faktisk et fasitsvar på hvilken idrett barn bør bedrive. 

Det er hverken dans, turn, svømming eller kampsport. Fire idretter som gir et vanvittig godt utgangspunkt for fremtidig valg av idrett. Jo de får god kroppskontroll og har antagelig bedre koordinasjon enn de aller fleste andre. Men det er ikke riktig. Slapp helt av, fotball er ikke fasiten det heller.

Fasiten er faktisk så utrolig mye mer innviklet og enkel på samme tid. Det er den idretten som gir barnet størst glede. Fordelen med dette, er det at det ikke er hva idretten koster som er avgjørende. Det vil si, har du ikke råd til å la barnet drive med f. Eks. Langrenn, som er en veldig dyr idrett. Så har du fortsatt mye annet å velge i. Veldig mange klubber har gratis prøvetimer , dette fordi heller ikke klubben ønsker å binde folk til en kontrakt de ikke ønsker. Trivsel på trening er alfa omega.

Ikke spør hva barnet vil drive med. La barnet prøve de forskjellige idrettene. Jeg vet at det også er lagt opp til utlån av utstyr i dyrere idretter som langrenn. Det er dessverre ikke tilgjengelig overalt, men det vet man ikke før man har undersøkt. Hvis du ønsker et tips til en idrett, så er det turn. Turn for barn er nærmest som lek og regne, derfor er det også lett å like og lett og mestre. Det samme gjelder dans og kampsport. Kampsport høres kanskje skummelt ut, men i seriøse klubber er treningene lekbasert, med lite fokus på kamp.

Da gjenstår det bare å ønske lykke til med jakten på den perfekte idrett, og samtidig ønske dere et riktig godt nyttår.


Leave a comment